Ik heb er een jaar over nagedacht maar vooral over getwijfeld. En uiteindelijk heb ik het gisteren gedaan! En wat ben ik er blij mee! Ik heb een nieuwe tattoo!

Vorig jaar kreeg ik een tegoed bon voor mijn verjaardag. Met een (voorlopig) design er op getekend. Maar ik twijfelde. Wil ik dit wel en wil ik dit ontwerp? En wil ik hem echt op mijn onderarm? Je denkt er over, schuift het voor je uit en vergeet het soms weer. Je zit door omstandigehden steeds iets minder lekker in je vel en hebt andere prioriteiten. 

Ook over dat laatste lang en veel nagedacht en tot conclusies, maar vooral stappen gekomen. En dus start ik begin september met een nieuwe baan (terug finance in) én een opleiding (kunstzinnig dynamisch coachen bij de Kleine Tiki)! Want zoals het afgelopen week zo mooi op de Facebook pagina van  Omdenken stond: om ergens te komen moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.

En bij al die nieuwe dingen, past ook een nieuw velletje! Dus was de tijd rijp voor mijn tattoo. Alleen het ontwerp bleef een dingetje. Want een tattoo moest een betekenis hebben vond ik. Jongste ontkende hevig en had ook wel gelijk vond ik. Met oorbellen versieren we ook alleen maar ons lichaam, zit ook geen gedachte achter.

Maar opeens viel alles op zijn plek en was de betekenis van dit ontwerp me helemaal duidelijk! De tattoo staat voor creativiteit en kracht. De T-rex staat voor kracht (maar vind ik door zijn te korte armpjes ook altijd heel schattig). Het origami aspect staat voor mijn liefde voor papier, de verfspetters voor mijn liefde voor verf en kleur; het creatieve gedeelte dus.

En als de door jongste gekozen tattoo studio Ink District dan ook nog op geen 100 meter van mijn geboorte huis blijkt te zitten, dan is de cirkel rond. Back to my roots, terug naar mijn (creatieve) kern.

Een betere en mooiere reminder voor deze nieuwe fase in mijn leven had ik niet kunnen bedenken 🙂 .