Wie ben ik?

Wil de echte Regina Crooswijk dan nu opstaan? Dat ben ik dus! Moeder van twee prachtige dochters en een hondenkind en ook lieftallige echtgenote.  Ik ben dol op groene thee, vintage, papier en chocola. En van creatief bezig zijn, maar dat had je waarschijnlijk al door ? .

Vroeger…

Zo lang als ik me kan herinneren, ben ik met mijn handen bezig geweest. Vele technieken en materialen zijn inmiddels de revue gepasseerd: breien, fimo klei, mozaïek, papier maché, kaarten maken, ik heb het allemaal uitgeprobeerd. Tot ik ergens rond de eeuwwisseling het scrapbooken in Amerika ontdekte. Ik bestelde een tijdschrift en nog eentje want ik hou nu eenmaal van verzamelen ? en was verkocht. Dat wilde ik ook. Alleen… er was helemaal niets op dat gebied in Nederland. Meer dan een velletje gekleurd papier en een verdwaalde sticker kon je niet krijgen. Dus zat er niets anders op dan het spul hier naar toe te halen! De geboorte van Pien’s Atelier,  de eerste Nederlandse scrapbookwinkel was een feit.

Knippen, plakken, schrijven!

In de tropenjaren die volgden is er ontzettend veel gebeurd. Naast het runnen van een web- en gewone winkel, schreef ik verschillende boekjes over scrappen bij uitgeverij Cantecleer/Tirion, plakte ik me suf voor artikelen voor tijdschriften en schreef ik een eigen column voor Creatief met foto’s. Ik bedacht en gaf vele workshops, organiseerde scrap evenementen en haalde bekende Amerikaanse scrappers naar Nederland. En o ja, ik had ook nog een gezin… Het was een geweldige periode maar wel erg veel allemaal en na een hele lastige keuze, besloot ik uiteindelijk te stoppen.

En toen

Maar stoppen met de winkel, betekende niet stoppen met creatief zijn! Juist doordat ik me jarenlang alleen maar met scrapbooken bezig had kunnen houden, was de drang om andere creatieve technieken weer op te pakken (naast het “gewone” werk) groot. Ik ontdekte hoe leuk het haken ook al weer was, ging los met verf, inkt en gesso op canvas en geen lapje stof was veilig voor me. De creatieve juices vloeiden weer rijkelijk in me.

Nog steeds ben ik op een creatieve ontdekkingsreis en geniet daar dagelijks van. Naast felle kleuren begin ik meer neutrale kleuren steeds meer te waarderen. Papier en stof hebben momenteel mijn voorkeur. Ook merk ik dat ik het combineren van materialen en technieken erg leuk vind. Waarschijnlijk zal ik me nooit helemaal meer vastleggen op één techniek of materiaalsoort, maar hé, wie zegt dat dat moet ? ?!